Close

Forgot your Username?

You can user our username reminding facility.

Get Started
Close

Forgot your Password?

Enter your email address and we'll help you reset your password.

Get Started
022.jpg

Het doel van de Landcruiser Club:

zoveel mogelijk Landcruisers en zo veel mogelijk cruizies!

Het doel van de Landcruiser Club is het beleven en vieren van het Landcruiser gevoel, een van de prettigste gevoelens die er bestaan.
De Landcruiser Club gaat er van uit, dat de Landcruiser een van de meest bijzondere fenomenen van de afgelopen vijftig jaar is. Er zijn maar heel weinig kwalitatief zo hoogwaardige voertuigen te bedenken, die zo lang en in zulke grote aantallen geproduceerd zijn -en worden- als de Landcruiser.
De Landcruiser Club wil een trefpunt zijn voor iedereen die enthousiast is over Landcruisers.

De Club streeft er naar, om zoveel mogelijk Landcruisers op de weg (en daarbuiten) te brengen en te houden. De Landcruiser Club wil ook zoveel mogelijk Landcruiser eigenaren zo vaak als mogelijk bij elkaar brengen.
De club bevordert de aanschaf van nieuwe Landcruisers (en nee: de club heeft geen aandelen in Toyota....) en de instandhouding van oudere types Landcruisers; met name de oudere types moeten zoveel als mogelijk voor Nederland in een zo goed als mogelijke staat behouden blijven en zij moeten zo min als mogelijk naar verre buitenlanden verkocht worden.

De Landcruiser Club doet dat onder meer, door een website te onderhouden die het dagelijks trefpunt is voor iedereen die Landcruisers een warm hart toedraagt. Op deze website is een veelheid aan informatie over en rondom Landcruisers te vinden.
Verder organiseert de club ook veel activiteiten voor en door Landcruiser eigenaren. De club maakt zich verder sterk voor het verkrijgen van kortingen op vele goederen en diensten voor haar leden.

De Landcruiser Club wordt bestuurd door vrijwilligers die een vrijwilligersvergoeding krijgen voor hun inspanningen. Die vrijwilligers proberen op een kwalitatief hoogwaardige wijze de organisatie draaiende te houden.

De Landcruiser Club is een vereniging zonder winstoogmerk, ingeschreven in het Verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar.

Op 1 januari 2017 telde de Landcruiser Club plusminus 550 leden en de vereniging groeit gestaag.

Wat doet de club zoal?

De Landcruiser Club organiseert per jaar circa twintig tot dertig evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cursussen, toerritten, weekenden en reizen.

Zo heeft de Landcruiser Club in de afgelopen jaren reizen georganiseerd naar Libië, Japan, Marokko, Spanje, Engeland, Portugal, Zuid Amerika, Griekenland, Polen, Kazakhstan, Oezbekistan,Tadzjikistan, Kirgizië, Georgië, Armenië en Oman.

Er werd een drietal "Sahara Schools' gedraaid. Er werden meerdere terreinrijweekeinden in België, Frankrijk, Engeland en Duitsland georganiseerd, evenals streekritten in Nederland.

Er worden reisverslagen gedaan en 'geluiddempdagen' georganiseerd. Er worden gezamenlijke inkoopacties georganiseerd en kortingen verkregen bij leveranciers van onderdelen, uitrusting en gereedschappen.

Er worden vragen beantwoord op het forum (2000 onderwerpen met bijna 10.000 berichten). Verder worden er vele cursussen gegeven op het gebied van terreinrijden, navigatie, lassen, restauratie, revisie, sleutelen, berging, rijtechnieken, eerste hulp en nog heel veel meer.